Khamis, 12 Februari 2015

bahu saya...

alhamdulilah allah memberikan sinar serta nafas untuk aku rasa nikmat kehidupan walaupun banyak benda yang mendatang... ya allah jika ini dugaan serta cabaran dan liku yang perlu aku lalui ..insyallah aku redha dengan setiap terjadi dan terhenti dalam liku hidup aku ini..
terima kasih ya allah sebab aku mampu tersenyum untuk hari akan datang walaupun aku tak sekuat yang digambarkan..mungkin orang akan tengok aku tersenyum tapi orang tak akan tahu aku menangis....ya allah terima kasih memberikan aku bahu dalam hidup aku,,bersusah senang membuat aku tersenyum setiap hari... kesabaran, mengalah, ceria 3 benda yang aku boleh kata tentangnya.. alhamdulilah itu yang aku nampak pada mata aku..mungkin orang mencari kesempurnaan untuk kehidupan akan datang..but aku mencari yang memahami tanpa paksaan dalam kehidupan.. pada mula amat sukar untuk diri aku..but aku yakin tentang hari akan datang..itulah kehidupan yang ada dalam hidup ini..hidup ini ada macam ragam dan situasi tapi inilah yang tercopta dan tertakdir untuk diri aku..
banyak kenangan walaupun singkat..but kenangan yang singkat membuatkan aku tersenyum untuk hari mendatang aku..thank bahu saya..speechless itu yang termampu aku ungkap....sanggup dia melayan pusing tempat yang sempit semata-mata melayan aku nak cari backpackers..memang lucu dan buat aku tersenyum setiap kali nampak papan tanda backpackers tu..hahhaha..
wahai bahu yang sentiasa ada untuk setiap keadaan aku dan situasi.
.ini catatan untuk anda

" dear my bahu yang selalu cakap diri dia comel..but saya lagi comel..thank untuk tempoh yang singkat..but 3 benda yang boleh dikatakan awak penyabar, tenang dan tak memaksa..
alhamdulilah saya senang dengan sikap itu..mungkin sebelum ini saya ignore setiap permintaan awak..tapi awak tabah dan gigih,,hahhaha.. walaupun awak anak bongsu or erti kata lain pokcu dalam keluarga awak... tapi awak layan saya macam saya yang anak bongsu dalam keluarga.. walaupun kadang kala awak sibuk dengan sukan kegemaran awak tu my mean "FUTSAL" awak tetap layan karenah saya..
buktinya, awak sanggup create 4 gambar tentang awak dengan character yang berbeza serta tanggungjawab yang berbeza kat tepi court futsal...haishhh tak tahu nak kata macam mana.. bahu kenapalah sikap awak begitu??thank untuk lagu marry me tu..mungkin pada saya lagu tu macam lawak but..bila dengar banyak kali lagu tu..lagu tu beri kesan yang mendalam diri saya..bila faham betul-betul lagu tu dan faham lirik tu..awak nak saya jadi suri awak..kak kyla selalu tanya kenapa saya tersenyum bila dengar lagu tu kat radio..saya hanya senyum dan cakap lagu tu bermakna buat saya..
bahu terima kasih sebab menempuh jalan yang sunyi dan buat awak ngantuk berjam untuk sampai serta berteman cik gps awak sebab nak jumpa saya dan spend time weekend awak..padahal jauh dan saya leh balik johor kalau nak jumpa..sebab saya punya rumah dengan awak bukan jauh mana pun walaupun kita tak satu kampung....
alhamdulilah walaupun sebelum ni just like picture awak kat instagram dan awak add saya dan saya follow balik..pastu marathon double like pictures kat instagram masing-masing siapa yang cepat habis like.. even time tu kita just kawan dan tak kenal kat instagram.after that jodoh kita tak panjang dengan jodoh masing-masing awak berani cuba says nak mintak "id wechat"..itu permulaan hubungan ini.. dari kawan jadi cinta.. dan seterusnya hanya allah yang menentukan.. dunia teknologi sekarang memang luas dan canggih..dengan teknologi hati terpaut..mungkin,,, bahu terima kasih untuk setiap kesabaran serta kegigihan awak untuk saya.. insyallah jika allah kata itu milik kita..maka ia adalah milik kita..
untuk bahu saya..terima kasih untuk setiap detik dan saat awak..."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan