Ahad, 27 September 2015

Takdir Allah is something yang unexpected

assalamualaikum hati dan selamat pagi kehidupan..

alhamdulilah terima kasih kepada allah sebab masih memberikan aku peluang untuk hidup aku ini..

terima kasih juga untuk hati yang selalu kuat untuk hidup dan tak lemah walaupun pelbagai rintangan yang datang kadang kala aku sendiri tak kuat untuk hadap..
untuk mak terima kasih untuk setiap suara dan pelukkan mak untuk diri ini..setiap perlakuan yang mak buat tu buat hati makin reda dengan setiap ujian yang allah bagi,
ya allah mungkin setiap dugaan yang engkau turunkan untuk diri aku buat aku kuat untuk teruskan hidup ini kadang kala juga ujian tu buat aku rasa putus asa untuk diri ini.
setiap yang terjadi dalam hidup ini buat aku takot nak hadap.mampukah aku untuk semua ni? kuatkah aku untuk hayat ini? hati mampukah kuat untuk setiap yang jadi tapi satu-satunya jalan untuk aku atasi ketakutan ini aku perlu terus lakukan perkara yang aku takutkan itu.mungkin keputusannya ada yang saki mungkin juga ada bahagia dan sinar untuk aku.
aku berpegang pada satu kata mungkin kata atau ayat ini boleh buat aku kuat untuk semua ini..


Takdir Allah is something yang unexpected.Miracle things may come soon. Soon. ingatlah. Walau apa pun, Allah akan tetap menemani.
2015 dan september ..tarikh yang buat aku kena kuat untuk hidup aku..bulan yang aku kena survive dan bangun sendiri dari kesdihan yang aku ada.mungkin susah untuk diri aku...but aku kena percaya sebab masih ada lagi orang susah dari aku..mampu atau takot ke aku untuk setiap yang jadi.aku kena kuat untuk bangun dari kegelapan aku..aku kena set up mental fizikal aku untuk setiap yang terjadi pada hari akan datang.mungkin yang jadi tu boleh buat aku lose semua benda yang aku sayang.mungkin dari satu segi buat aku tak yakin terus untuk hidup ini. yakin atau tak aku kena usaha sendiri dan lakukan perkara yang aku takot tu sampai habis..aku kena lapang kan hati untuk setiap yang jadi tu sebab aku dah usaha sebaik yang mungkin..
ya Allah jika engkau takdirkan untuk diri ku seperti mana yang engkau tetapkan..aku sebagai hamba mu redha dan ikhlaskan untuk setiap yang terjadi. mungkin masa tu aku mungkin tak kuat tapi aku tahu aku dah cuba sedaya yang mungkin. semampu yang aku ada..
dear HATI, plizz stay strong dan kuat walaupun banyak benda yang terjadi dalam 3 bulan ini.mungkin kadangkala penat nak menangis ..mungkin kadangkala penat nak bersabar tapi plizz hati kena kuat...jangan sekali-sekali lemah dengan apa yang ada.mungkin ia complicated tapi aku kena strong..hati tolong jangan give up untuk masalah yang datang...
amin

Tiada ulasan:

Catat Ulasan